Pages

dimecres, 21 de maig del 2014

Copa Catalana de Bloc + CCU als Bous de la Salle


Bé encara amb la ressaca de la 10a edició de l'Open, que un any més va ser tot un èxit, el dissabte es va celebrar la prova de la copa catalana de bloc i el Campionat de Catalunya Universitari (CCU). Amb els equipadors que hi havia, que per aquesta ocasió eren l'indiscutible Fèlix i en Gerard, els blocs havien de ser bons, i la veritat és que així va ser, penso que a tots els competidors ens van agradar en general.
foto (c) Paula Alsina

Classificatòries, el mateix bloc des d'un altre angle
Referent a les classificatòries, després d'una mala actuació a la prova d'Igualada a l'Abril, vaig intentar sortir més concentrat i   em va anar bé. El sistema americà que s'utilitza no m'agrada gens però  en aquesta ocasió he de dir que em va beneficiar ja que vaig poder anar veient com es feien alguns dels blocs abans de provar-los i després ser més efectiu. Tanco la ronda amb 4 tops de 5 possibles i passo a la final amb 6 competidors més. Pel que fa a universitaris passo juntament amb en Tomeu així que ja teníem com a mínim el 2n lloc assegurat...

A la final, que es va celebrar amb les últimes llums del dia, la cosa va anar diferent. La tònica van ser blocs de volums, on és  igual d'important el push i el press que el pull, i em va costar bastant escalar, per dir la veritat. El primer i segon bloc van ser errors de visualització per part meva, però crec que els podia fer. El tercer em va semblar inhumà, i el quart era força tècnic així que ni el vaig olorar. L'últim era  fàcil, era el bloc que estava perquè el poguéssim fer tots, però vaig arribar molt cansat i se'm van obrir els braços, així que vaig acabar la ronda amb 0 tops. Des d'aquí felicitar a en David Belmonte  per la victòria,  va escalar molt bé a la final i em quedo amb la seva realització del 1er i el 4t bloc com a exemple del que s'ha de fer per escalar bé en volums. 4 tops de 5 a la final, bastanta classe el sr. David.

Podi femení, felicitats a les 3!!!

Podi masculí, grandes!
En el moment em vaig rallar bastant (ja em coneixeu) però després que hagi passat algun dia crec que és el normal, per les meves condicions i com m'he acostumat a escalar des de sempre els volums i jo no som amics de moment, tot i que espero poder-ho canviar. Les noves tendències de competició, promocionades evidentment per la Copa del Món i els seus blocs ultra-tècnics, és l'estil que s'ha d'intentar potenciar des de les federacions perquè els escaladors catalans i de fora puguin arribar a fer-ho bé algun dia en internacionals. També seria bo en aquest cas fer les rondes classificatòries amb el mateix mètode i que a la Copa d'Espanya de Bloc el sistema fos únic, però clar si les proves queden enmarcades en proves autonòmiques serà complicat.

Pel que fa a l'Universitari, dir que una llàstima la poca participació, sembla mentida que amb tots els escaladors que hi ha a Catalunya vinguin menys de 10 a la única prova que tenen per fer valer el que han fet per a la universitat...Els serveis d'esports no sembla que hagin promocionat massa l'activitat pel que es veu. Per mi aquest era l'últim any i tanco amb un subcampionat que com a resultat està bé tot i que el regust que em va quedar de la compe no és el d'un segon lloc evidentment. Felicitar a en Tomeu pel campionat universitari i 2n absolut, per fort que siguis costa venir a poques proves  i saber competir bé quan hi vas.

Podi universitari
I bé per la meva banda ara que ja estem arribant al final de les compes d'hivern-primavera, crec que no em puc queixar ja que tinc el genoll força bé i estic també en un estat de forma adequat. Per escalar bé en competicions i especialment amb l'estil que predomina ara he de millorar molt en varis aspectes, així que de moment a disfrutar del que es pugui que ja es molt! I bé en no masses dies ja espero tornar a tocar roca i ja anirem comentant la jugada.

Només em queda agrair a en Jaume una vegada més tot el que ha fet aquest setmana i especialment el finde!!! Una abraçada a tots!