Pages

dissabte, 30 de juny del 2012

The Wizard's Apprentice (Adam Ondra). Film review

Després de veure aquesta pel·lícula sencera dues vegades, més uns quants cops trossos aïllats, puc concloure que és una de les que més m'ha agradat, inspirat i motivat. Sense tenir coneixements de multimèdia ni audiovisuals, la meva percepció és que està ben filmada i amb una edició acurada, amb detalls ben cuidats i que, a diferència d'altres films, no et deixa amb la sensació de que el trailer molava més que la pel·lícula. Durant 110min podreu conèixer una mica més aquest personatge que, a part de ser un dels millors escaladors del panorama, és una persona amb les idees clares, compromès amb el que fa, i amb una gran força de voluntat.

Adam Ondra. Golpe de Estado 9b ( FA Chris Sharma)
La pel·lícula està estructurada de manera que es pot anar veient l'evolució vital del txec, des de les seves primeres competicions i escalades fins als projecetes més ambiciosos. Grabada del 2009 a finals del 2010, Petr Pavlicek ha grabat moltes i bones escenes i encadenaments, narrades amb l'objectiu d'entrar més a fons en la vida d'aquest mutant. Una llista del que es pot veure en el film és la següent:

Golpe de Estado - 9b
Marina Superstar - 9a+/b FA
The Confessions boulder - 8B+ flash
Xaxid hostel - 9a
Dreamtime reclimbed boulder- 8B+ FA
The Dagger boulder- 8B+ boulder
The Essential - 9a
Heilige Gral - 9a
Life's Blood for Downtroddem - 9a
Pantera - 9a
A Muerte - 9a
Tanec kuřátek - 9a FA
Kostitřas Nesmrtelný - 8c+/9a FA

Juntament amb moltes altres vies i projectes, alguna escena d'entrenament i la seva lluita per guanyar la copa del món d'escalada de dificultat el 2009, en un duel emocionant amb Patxi Usobiaga, que per mí és una de les millors parts de tota la grabació. El fil argumental intenta, a més, fer-nos conèixer l'Adam no només com a escalador, sinó com a persona.

Així doncs, recomano la peli sense cap mena de dubte, així que si us falta algo de motivació per aquests dies amb calor exagerada, aquesta pot ser una molt bona opció bous!!! 







ADAM ONDRA - DER HEILIGE GRAL 9a from BERNARTWOOD on Vimeo.



ADAM ONDRA - Working Golpe de Estado in Siurana from BERNARTWOOD on Vimeo.



Alexander Huber about Adam Ondra from BERNARTWOOD on Vimeo.



ADAM ONDRA - FIRST 8C BOULDERS from BERNARTWOOD on Vimeo.

dimarts, 26 de juny del 2012

La Rambla

Aquest és el segon post que dedico exclusivament a una via, després del d'Action Direct. No és que hi hagi hagut cap encadenament nou ( que jo sàpiga) en el que portem d'any, però avui he vist un altre cop un dels videos de la Rambla deambulant per internet i he pensat, perquè no? Doncs bé, aquí el teniu, no serà pas l'última via a la que li dedico un post,  el que costarà més és que jo pugui encadenar-ne alguna doncs de moment en passar-hi per sota algun dia en tinc més que suficient, i és que no és per mortals pel que sembla, no? jeje

Via oberta al 1994 per Alex Huber, que va realitzar la primera ascensió després de baixar la reunió de la posició inicial. Fins allà, després d'encadenar-la, va proposar 8c+. Tot i que ell pensa que amb la part superior, tal i com l'havia equipat per primer cop, la via no hauria de pujar de 9a, el cert és que la primera ascensió de la Rambla original va córrer a càrrec de Ramón Julián "Ramonet". Actualment es considera un sòlid 9a+.

La via es troba situada a Siurana, sector El Pati, recorrent una placa desplomada, amb algun pas a bloc bastant aleatori a la part superior. Molts escaladors esportius de primer nivell la han provat, fins al moment les ascensions de la línia original que  sàpiga són 7. Sempre queda la discussió de si utlilitzar el repòs de la vira fa variar la dificultat, o forma part de la via ( veure minut 1:29 del vídeo de l'Adam O. , la llosa assenyalada), però el que veritablement importa és que és un viote en majúscules, una línia coneguda per la majoria de frikis esportius, tanmateix a l'abast de molt pocs. 

(FA primera reunió Alex Huber )

La Rambla original
1- Ramon Julian (FA) 2003
2- Edu Marin 2006
3- Chris Sharma 2006
4- Andreas Bindhammer 2007
5- Patxi Usobiaga 2007
6- Adam Ondra 2008
7- Enzo Oddo 2011






I encara que no la hagi pogut fer, un pegue llegendari de l'Andrada a la mateixa via, de la pel·lícula País de Roca, per mi juntament amb The Fanatic Search i Progression de les que més m'han motivat:

dimecres, 20 de juny del 2012

Primera de l'estiu a Margalef

El diumenge vam decidir fer una visita "en el dia" a Margalef, per descarregar una mica del dia anterior movent-nos en vies assequibles a vista, i en el meu cas per tornar a agafar el feeling a la roca doncs ara portava una temporada llarga sense anar-hi per motius de lesió-recuperació dels quals crec que ja he parlat àmpliament.

Arribant al poble
Arribem al poble sobre les 11, comprem la guia al nou alberg "Racó de la Finestra", que per cert té molt bona pinta, i ens dirigim al sector que porta precisament el mateix nom, doncs sabem que estarà tot el dia a l'ombra i en principi hi ha vies i vies per rodar. Passem per davant de desploms ja mítics com el de El fustigador o Aitzol, i la increïble proa per on circula Gancho Perfecto, les Víctimes diverses o Samfaina, entre d'altres. Més a l'esquerra és on escalarem avui, tot i que seria increïble poder provar algun dia un d'aquests pepinos, que de moment, i segur que per bastant de temps,  m'he de  conformar veient en videos. Sota la paret les vies són espectaculars, i desplomen molt més del que sembla.

La guia
Fem la Magrana 6b+ per escalfar i seguidament anem a provar algo per fer metres en canto bo, sense mirar-m'ho gaire el primer que trobem es Ingravitus 7a, al primer pegue un pas a bloc a la primera xapa de mono a mono que no crec que hagi de fer em fa baixar i mirar-m'ho millor...sembla que no hi ha res més... doncs amunt, li torno a donar i encadeno ja bé fins a dalt. Posteriorment cap a la Coraje al forao 7a+, i tampoc triem bé, jo volia fer vies de 20-30m de resis en forats acceptables... a mi em tira perquè no veig una regle per fer la seqüència de bloc al primer pegue, en Carlos tampoc té sort, i després li dóno un altre intent i ara sí que cap a la reunió,  crec que és dura pel grau.

Racó de la finestra, en primer pla una part de la proa on hi han els "pepinos"
Decidim canviar de sector per allà les 16h i anem a Can Verdures, aquí les vies que escollim són millors. En Carlos prova la Ni poc 7b, no li surt un pas a la primera xapa i des d'allà ja la fa a vista, llàstima. Jo supero el primer pas i tiro per la variant fàcil ( Estilson 7a+), aquesta sí surt a vista i millor que les altres. Posteriorment li dono ja molt cansat a la Ni poc i en aquesta ocasió m'estic mitja hora al pas de baix, que si em marxa el taló que si ho faig a campus... la veritat és que després de xapar la primera ja anava infladíssim, però vaig aguantant i faig tot el desplom, quan surto, sobre el 5è seguro porto una petada tal que sóc incapaç de mirar-me cap a on he danar i vaig a pinyó fixe a un forat, l'altre i clar, al final em tiro a un que no és bo i a volar. En Carlos fa fàcil per acabar la Estilson.

A quarts de vuit decidim recollir perquè ja no ens aguantem físicament i tampoc ens queda pell...  és hora de tornar. Deixem el Montsant fins que poguem tornar, esperem que d'aquí no gaire ;-)


dilluns, 18 de juny del 2012

Open de bloc Sala Gravetat-Zero (Terrassa), recuperant sensacions

Poc a poc em vaig trobant millor i les sessions de readaptació es noten, el cos està més preparat per desenvolupar l'activitat i això fa que mica en mica pugui anar fent una miqueta més cada vegada. Com que l'última setmana les sensacions no havien estat dolentes entrenant, si bé és cert que ara m'estic dedicant a fer físic i volum bàsicament, vaig decidir anar a l'open d'inauguració de la sala Gravetat-Zero, a Terrassa.

El plafó ha quedat molt guapo, amb inclinacions, formes i angles molt diversos que el fan idoni per la pràctica del bloc, i la veritat és que és molt positiu comptar cada vegada amb més plafons en la geografia catalana. Així doncs, va arribar dissabte, i cap allà que vam posar direcció amb en Carlos, això sí no a primera hora. Quan vam arribar ens trobem amb altres  fanàtics d'Osona, com en Xitus, l'Ivan i en Pepe, que ja portaven un parell d'hores tivant.

El plafó amb els volums per la final
A la classificatòria hi havia molts blocs, diria que al voltant de 60. Vaig començar molt suau i amb la mentalitat de no apretar, però després de gairebé una hora fent blocs fàcils per escalfar bé, com que em notava l'hombro correctament, vaig decidir anar provant blocs més difícils mentre la percepció fos bona. Així doncs vaig estar escalant fins una mica abans de les 2 , unes 2h i mitja en total. Vaig fer la majoria dels blocs més difícils proposats per la classificatòria, que la veritat eren molt bons, fins que vaig suposar que seria suficient per la final i vaig parar per no cansar-me més, doncs la veritat, ja estava fos. En Carlos per la seva banda va fer més o menys el mateix que jo, i l'Ivan, en Pepe i en Xitus van aconseguir fer-ne molts i rebentar-se, assegurant-se també la final en la seva categoria

Posteriorment parada per dinar i a descansar fins les finals, a les 19h. Primer infantils, després categoria promoció on participàven en Pepe, en Xitus i l'Ivan, que van quedar en aquest ordre primer, segon i tercer respectivament. Felicitats! Una llàstima l'incident amb l'hombro de l'Ivan, que després de luxar-se'l va haver d'anar a l'hospital i parar d'escalar. Ara a reposar uns dies i a la tornada a tope! Agrair des d'aquí la col·laboració de tot el personal i equipadors de la sala que van estar molt atents i ràpids a l'hora d'actuar. A continuació les noies i per acabar nosaltres. Teníem 4 blocs i 3 intents possibles a cada un.

Podi promoció. Vaia màquines!!!
Jo estava cansat i la veritat és que des del principi sabia que a poc que els blocs fóssin una mica durs ja no podria fer-los. Per sort,  van ser progressius i almenys vaig poder fer uns quants moviments més. El primer era més aviat tècnic amb una placa fineta i un passet al sostre, no tenia més problema que col·locar bé els peus i el cos i anar tranquil. El segon tenia un lance lateral a un volum i d'aqui a aguantar per una xorrera i ja estava, aquests dos al flash sense problema. El tercer tenia un passet més dur per anar a buscar un volum d'una regleta roma i aquí ja vaig necessitar els 3 pegues per fer top, així que em vaig quedar a 0 de forces. L'últim bloc, que era per cert el més estètic, amb molts volums, físic i tècnic, i també el més dur, va donar la primera posició a en David Holgado que va ser l'únic de fer-lo al flash. Jo no vaig poder ni aixecar-me de terra, i en Carlos va arribar prou amunt com per aconseguir una 3era posició, tot i que sembla ser que hi va haver algun error degut als dos Carlos que hi havien a la final, massa forts els dos...jeje


Finalistes abs. masculina
Personalment vaig marxar molt satisfet de com em vaig notar l'hombro, que no em va donar cap problema, i també del que vaig poder fer pel rodatge que portava. Òbviament falta treballar molt, dur i amb continuïtat per millorar el que toca, però això es qüestió de temps i el que cal és vigilar no lesionar-me un altre cop perquè sinó se'n va tot en orris.

Finalment entrega de premis i sorteig de material, i ja tard a tornar cap a casa que al dia següent toca més activitat ( següent post). Des d'aquí vull agrair a tot el personal de la sala, equipadors i col·laboradors  la bona feina que van fer, juntament amb tothom que va assistir per aconseguir un gran dia de bloc, on va regnar el bon ambient característic d'aquestes compes!

Molt bé bous! (c) Xitus Rodríguez
Ens veiem a la pròxima!

dilluns, 11 de juny del 2012

Birrabloc 2012

El proper dissabte 30 de Juny Els bous de la Salle de la mà del Jaume Papa-Bou s'uneixen amb els fanàtics de la Sala Golem d'Arenys de Munt per crear aquest esdeveniment que marcarà un abans i un després i una bona entrada a l'estiu, i que servirà per celebrar l'aniversari del Jaume... diu que en fa 24? ja?

Doncs bé no fa falta que us ho recomani perquè en veure el programa voldreu anar-hi sí o sí!

El proper 30 de JUNY tindrà lloc un esdeveniment amb molt pocs precedents, la Sala Golem acull per primera vegada amb la inestimable companyia de Els Bous de la Salle, el BIRRABLOC 2012.

Una festa de l'escalada i la disbauxa, on a més d'escalar a l'OPEN, disfrutar i participar del COMPE de LANCES i en la competició del BIRRABLOC, podrem disfrutar de BONA MÚSICA, bon rotllo i CERVESA, MOLTA CERVESA!


PREUS PARTICIPACIÓ:


· Open de BLOC......................... 8€
· Compe de LANCES............... 2€
· Competició BIRRABLOC....... 2€


HORARIS :


16h. Opertura de les inscripcions a l'OPEN,
al compe de LANCES i al BIRRABLOC.


16´15h. Opertura de la zona de bloc. Inici de l'OPEN.


20h. Opertura de la zona d'escalfament dels LANCES.


21h. Classificatories BIRRABLOC

.
22'30h. Compe de LANCES.


00h. Final BIRRABLOC.


I en acabar la final..... que falta?


LA FESTA!!


Cartell oficial


diumenge, 3 de juny del 2012

Gargola Dune fingerboard review

I bé, després de parlar d'altres accessoris i complements per escalada, avui em ve de gust parlar de la taula multipresa que han creat des de Gargola Climbing, es tracta de la Dune, una taula que ja porto utilitzant bastant temps en els entrenos des de l'any passat, doncs la tenim al plafó dels Bous.

Es tracta d'una multipresa de presa més aviat bona, amb romos, regletes, bidits, cantos i pinces, és a dir, pràcticament tot el que trobarem un cop anem a escalar. El tacte és agradable, sense ser abrasiu dóna bona adherència i els forats són agraïts. A mi m'agraden especialment els romos de baix així com el bidit petit i la regleta, per treballar amb canto ja de primera falange però sense ser excessiu ni en cap cas lesiu, cosa que s'agraeix, doncs en totes les preses els dits treballen en una posició natural. 

Multipresa Dune

Com a únic però, el bidit més gran el trobo una mica incòmode, però deu ser qüestió de mans,  i també és cert que per escaladors amb alt nivell seria una taula per treballar amb moltes repeticions o lastre, doncs el canto és molt positiu en gairebé totes les preses.

Ara bé, durant el temps que la he estat utilitzant sempre m'ha funcionat perfectament i la veritat és que és satisfactori treballar amb  material de qualitat com aquest producte, cap dia no he patit de mal als dits després d'utilitzar-la i trobo que dóna molt joc. Posar-vos inhumans o no només dependrà de les repeticions que hi feu l'estona que passeu penjats, i això ja no és cosa meva, ara que si hagués de posar una multipresa a casa meva... ho tindria claríssim!

Ja no hi han més excuses per no apretar!!! Ens veiem bous!

Característiques tècniques
Tabla polivalente para largas sesiones de entrenamiento.
Concebida para poder entrenar con base de buena presa.
Bidedos de 25-35 y 45mm de profundidad.
Regletas 20-30-40 mm
Romos de 60-35 y100 mm de base.
Pinzas laterales de 55 a 80mm de abertura.
Pinzas frontales de 100mm de abertura.
69X30X10 Alto
Peso 7.000gr.


Dune a gargolaclimbing.com

dissabte, 2 de juny del 2012

Projecció Sensacions a la Salle BCN

El pròxim dijous el Tato i en Pelut estaran a la Salle BCN per presentar una de les seves últimes aventures,  així que si vols tenir bones SENSACIONS no deixis de venir.

Recordeu que per accedir al auditori cal una invitació prèvia que podeu recollir gratuïtament a les botigues Vertic o al rocòdrom dels Bous de la Salle (de dl a dj de 18 a 21)

Cartell oficial


No t'ho perdis!!!