Pages

dimarts, 27 de març del 2012

Fora de joc, recapitulant

Bé, feia dies que estava pensant si escriure o no sobre el problema que arrossego a l'espatlla ja des de fa unes quantes setmanes, suposo que anava esperant a veure si es sol·lucionava ràpidament i no hi havia de pensar més, però finalment no ha estat així, el cos mana i a vegades et fa pringar.

El cas és que ja des que vaig començar els entrenaments després de Nadal vaig començar a tenir problemes degut a una sobrecàrrega a la zona de l'hombro. Primer va ser el dret, en el qual el que em molestava més era el colze tot i que sembla ser que el problema venia també de l'espatlla, i que vaig aconseguir recuperar sense parar d'entrenar, senzillament baixant una mica el ritme,  fent reforç muscular de la zona i estirant bastant.

Anatomía de l'espatlla
No obstant, quan ja pensava que anava tot bé va venir el torn de l'espatlla esquerra, ara fa 23 dies i l'endemà de la primera prova de copa catalana de dificultat, em vaig quedar "clavat" de l'espatlla esquerra, semblava que tingués l'articulació inestable doncs a cada moviment que feia amb el braç notava que se'm movia tota la zona, com si no ho tingués al lloc que  toca. El cas és que era un problema al "manguito dels rotadors", degut a que tenia la zona molt carregada per varis factors els tendons de la zona anaven saltant.

A partir d'aquí va tocar parar del tot per intentar evitar la inflamació de la zona, doncs de tendinits ja en vaig anar servit l'any passat. Tampoc vaig aconseguir-ho i tot i que he intentat posar tot de la meva part no ha estat possible evitar un altre parón, que em talla la temporada i la possibilitat de progressar de manera continuada. De moment i com ja apunto més amunt ja fa entre 3 i 4 setmanes que no puc escalar i tot i que és possible que d'aquí a una setmana aproximadament  pugui tornar a començar també ho és que no pugui, i el que està clar és que tardaré bastants més dies a sentir-me bé físicament.

La veritat és que l'any passat un cop vaig superar la lesió definitivament vaig proposar-me "ser intel·ligent" i intentar evitar aquestes situacions. He estat bé des de l'agost-setembre fins al gener, i el gener i el febrer una mica  a "trompicons" però ho vaig treure endavant ( o endarrere depèn de com es miri...). Tot junt no fa més de mig any, no gaire diferent dels 5 mesos que vaig passar amb problemes al genoll...  Però com més temps porto sense escalar més ganes en tinc, a veure si sóc capaç de no espatllar-ho massa ràpid quan pugui tornar al ruedo.

Per ara, aquí em teniu,  explicant una mica els problemes per desfogar-me i fer una mica menys torturador el puto estudi dia sí i dia també sense l'al·licient de poder anar a entrenar al final del dia, doncs a vegades va bé mirar-se les coses amb perspectiva per relativitzar-les i descarregar-te una mica. Tant de bo no hagueu de passar per aquestes situacions, tot i que com a escalador (si és que m'hi puc considerar, està clar que per a alguns no... jeje) , sé que a vegades és difícil evitar-ho.

Ens veiem en breus, espero ;)

dilluns, 26 de març del 2012

INFO open bloc + vídeo promocional. 25 i 26 d'Abril

For further information in english click here
Para más información en castellano haz click aquí

cartell open 2012



I el vídeo, de la mà de namussfilms



Allà us esperem, 25 i 26 d'Abril, no hi falteu!!!

I el 28 d'Abril Campionat de Catalunya d'Escalada en Bloc, inscripcions ja obertes! (enllaç)

dissabte, 24 de març del 2012

Campionat d'Escalada Mercat del Ram, Vic

Avui s'ha disputat l'edició 2012 d'aquest campionat organitzat per la unió excursionista de Vic, al pavelló de l'Ausoneta, a Vic, a prop de casa. Quan em vaig enterar de l'existència d'aquesta prova la vaig marcar ràpidament al calendari, doncs em feia il·lusió poder competir en el rocòdrom on vaig començar a escalar a l'estiu del 2009.

Doncs bé, al final no ha pogut ser doncs ja fa més de 2 setmanes vaig haver de fer un parón total d'escalada per un problema a l'espatlla, així que m'he hagut de conformar en passar a veure les finals a la tarda, on totes les  categories han disfrutat de vies molt bones, amb equipadors com en Ramonet, Carlos Catari, Mr.Reglets o en Tornila, entre d'altres, que s'ho han currat ben fort.

Els competidors visualitzant la final
A sub-18 femenina ha guanyat la Paula Alsina, a sub-18 masculina en Roger Jiménez Julian i en Gil Redorta 2n. Pel que fa a absolutes, a la masculina 1r l'Àlex Granados, 2n en Pol Roca i 3r en Tomeu, i en femenina primer la Leo Font i segona l'Esther Raventós.

En Gil

Carlos

Tomeu

Pol

Àlex

Podi
Des d'aquí res més, ha estat una bona competició amb molt bon ambient i un clima molt agradable, esperem que se'n facin més edicions.

Per la meva part a veure si em recupero ràpid i puc tornar a escalar, que difícil és viure sense això un cop t'has enganxat!!!

divendres, 23 de març del 2012

ParaBOUtheworld

Els Bous de la Salle i Paraboltheworld s'uneixen per crear aquesta samarreta de disseny BOU 100%, i és que l'ocasió s'ho val...

Vinga bou!

Però això no és tot,  doncs te la pots endur GRATIS. Com? segueix aquest enllaç i... GOOD LUCK!

dijous, 22 de març del 2012

Vols una corda?

Si t'agrada l'escalada esportiva no perdis l'oportunitat de guanyar una corda edelrid, for free!!!

Edelrid boa 9.8mm x 70m

Click aquí per seguir els passos

dissabte, 10 de març del 2012

Ninotets, el vídeo

Ei bous!

Al final hem trobat una mica de temps per editar el video de la via Ninotets, a la Vena (Montgrony), així que us deixo amb el resultat. Llàstima no haver grabat el pegue bo, però bueno, a disfrutar-lo ;)


Lluís Saló a Ninotets 8a+ from elsbousdelasalle on Vimeo.

Bon cap de setmana!

dissabte, 3 de març del 2012

Ja hem arrancat! Copa Catalana Dificultat Sala Golem

Com passa el temps! sembla que fos ahir mateix que acabàvem la temporada 2011 i ja hem iniciat la següent...
avui tocava estrenar-nos a la nova sala d'escalada d'Arenys de Munt, la Sala Golem, on s'ha fet una molt bona feina aconseguint aprofitar molt bé l'espai i creant així una magnífica estructura per l'escalada. Així doncs, la ocasió era molt bona per acabar de donar a conèixer la instal·lació reunint als escaladors catalans amb ganes de competir!

Jo a la segona via. (c) Manolo Murillo

Amb els nous horaris el matí ens el podem prendre amb calma, i arribem allà al migdia amb en Pol tranquil·lament, on trobem i retrobem a tots els motivats/des que any rere any estan allà per donar-ho tot. Així doncs, a formalitzar inscripcions i a escalfar... les vies aquest cop són creació d'en Fèlix, la Helena i en Gerard Rull, i tenen molt bona pinta. Per nosaltres tenim un 7c i un 8a a la classificatòria a fer al flash, així que ja anem servits, alguns més que d'altres jeje

La Marieta a la final
En Gerard ha fet el flash de les dues vies de classificació d'absoluta masculina, primer al 7c, una via de canto a baix, amb una secció una mica a bloc i a aguantar al diedre a la part superior de l'estructura. Aquí no he tingut masses problemes tot i escalar excessivament tens i la he encadenat sense arribar al límit. A la segona via, molt més tensa i dura, he caigut aproximadament a la meitat però sense acabar-ho de donar tot, he vist un peu molt amunt i he pensat que la mà se m'escaparia... al final he perdut la confiança i cap avall. Després de caure i al arribar a baix m'he adonat que no estava ni inflat, així que he acabat una mica emprenyat, però el que està clar és que si hagués anat més bé de forces no hagués dubtat...

Pol Roca a punt d'afrontar el bloc dur de la  final masculina
Al final quedo merescudament fora de la final, tot i que per molt poc i just sota el tall, 7èna posició. A la final, en una via molt intensa, s'ha emportat la primera posició en Pol Palau, seguit per l'altre Pol (Roca) i l'Àlex Granados. I en categoria absoluta femenina, com no podia ser d'altra manera, La Marieta s'emporta la primera posició, felicitats!

Pòdium absoluta masculina
I bé, a mi em toca entrenar i analitzar els errors, però bueno mica en mica s'omple la pica que diuen, així que no hi ha pressa i amb ganes i constància les coses van arribant.

Pròxima parada 31 de Març a Igualada.